Friday, July 8, 2011

Adalia ~ (Manuskrip belum bertajuk..)

pic from here
Dia adalah kemanisan masa lalu. Kemanisan yang masih terasa-rasa pada setiap tidur dan jaga. Namun kemanisan itu tertulis tidak kekal. Kemanisan itu cuma sebentar, lalu dia hilang dalam kabus kehidupan.Adalia tahu, manusia seperti dia itu yang beragama Islam dan lelaki Melayu sangat berpegang kuat pada agama dan budayanya. Lalu, di mana aku? Adalia melihat bintang dalam bidang dada langit.Bintang itu cantik bersinar.Jika hidup tidak bertuhan adakah hidup itu berhaluan?Soalan itu melantun-lantun dalam atma.Tuhan? Sungguh, Adalia sudah terlalu lama melupakan.
*********************
Sehiris Bulan, novel keempat bakal menemui pembaca sekalian. Sudah ada penerbit yang sudi menerbitkan. Justeru, Sehiris Bulan tidak manis lagi saya kongsikan di sini. Nantikan sahaja ya, Sehiris Bulan di pasaran Insya Allah.Saya tampikanl manuskrip baru (yang belum bertajuk) jika ada rezeki, mungkin hujung tahun hadapan, barulah boleh dipegang sebagai sebuah novel berkulit cantik, Insya allah.

4 comments:

Bintang D'hati said...

Bintang tetap menanti sehiris bulan utk menemani hehehe

Fizahanid said...

Cik Bintang sahabatku,

Sehiris Bulan bakal datang Insya Allah.
Terima kasih sudi menanti :)
Saya pun ternanti-nanti dengan debar.. ewahhh... hik hik hik

ekspresi said...

pertama kali ke blog kak yong. hehe. terus menulis!

Fizahanid said...

hahaha..
selamat datang yob.. tak rugi nambah kawan.. asei jgn nambah lawan... :)

p/s tapi jgn nambah bini udah le yer...

Apa ada dengan Aku Anjing ?

Aku Anjing mungkin tajuk yang mengejutkan untuk sebuah kumpulan cerpen. Namun bagi pengarang, Saifullizan Yahaya, Aku Anjing dipil...